Hoe kies je een E-step?

Mobiliteit in de steden is meer en meer een probleem aan het worden. Volgepropte trams, treinen en bussen, files, de nood om snel op een bepaalde plaats te geraken… E-steps zie je steeds meer opduiken in het straatbeeld en bieden een oplossing voor dit probleem. Maar hoe kies je nu een geschikte e-step? Koop ik een goedkope step? Koop ik er eentje online? Hoe groot moet deze zijn? Allemaal vragen die zullen bepalen hoe jij je e-step zal ervaren. In dit artikel trachten we uit te leggen waarop je moet letten bij de aankoop van een e-step.

 

Prijskaartje

Je kan een e-step vinden in een zeer ruime prijsklasse tussen de 200 en de 3000 EURO. Een goedkopere step is opgebouwd uit goedkopere onderdelen, een goedkopere batterij en zal meestal ook een lager gewicht hebben. Een duurdere step is opgebouwd uit duurdere, kwalitatieve onderdelen, een duurdere, kwalitatieve batterij en zal dan ook een hoger gewicht hebben. De goedkopere is niet sowieso slechter dan de duurdere, het hangt er vanaf wat jij ermee wil doen!
Ga je de step elke dag intensief gebruiken voor woonwerkverkeer?
Kies dan een duurdere step met kwalitatieve onderdelen, een sterke batterij en een degelijk bereik. Een goedkopere step is daarom niet altijd slecht, verwacht alleen niet dezelfde eigenschappen, kwaliteit en bereik als een duurdere step…

Om deze redenen heeft een kwalitatieve step voor dagelijkse uitstapjes en voor woon-werkverkeer met een bereik van 20-30 km een prijskaartje van min of meer 1000 EURO. Wil je een step met een bereik van meer dan 35 km? Dan spreken we over een prijskaartje van min of meer 1800 EURO.

Hoe groot moet mijn e-step zijn?

Gebruik je de step voor woon-werkverkeer, neem jij je step mee in de trein, tram, bus 2x per dag? Moet je de trap op? Heb je een klein bureau waar jij je step wil laten staan? Kies dan zeker geen grote, zware step. Ben je het moe om uren in de file te staan in centrum Antwerpen? Parkeer je auto net buiten het centrum en gebruik je e-step om comfortabel de laatste kilometers af te leggen. Kies in dit geval een grotere, comfortabele step met een groter bereik.

 

Koop ik mijn e-step online?

Koop ik mijn e-step beter online? Met onze ervaring kunnen we zeggen dat elke step niet voor iedereen geschikt is. Een groot struis persoon heeft een andere step nodig dan iemand die klein en fijn is.

Stel dat je 1,90m groot bent en 110 kg weegt. Je kiest een step met een maximum toegelaten gewicht van 120 kg. Je kan deze perfect online kopen maar eenmaal thuis geleverd merk je dat de handvaten te laag staan, je rijhouding is niet goed en je bent teleurgesteld. Er zijn vele voorbeelden te geven van mensen die online niet de juiste step kopen en dus teleurgesteld zijn. Wij kennen elke e-step tot in de puntjes en kunnen je dus perfect adviseren! Elementen waar wij nog rekening mee houden zijn bijvoorbeeld breedte van de handvaten, breedte plank, mogelijkheid om een heuvel te beklimmen, …

 

Comfort en stabiliteit

Waar je ook rekening mee zal moeten houden is het comfort, je eigen gevoel en stabiliteit van de step. Stel dat je online een geschikte step hebt gevonden met een mooi design, goed bereik… Er is een hele grote mogelijkheid dat een ritje met deze step je niet goed bevalt. Dit komt omdat niet iedereen evenveel eigen stabiliteit en evenwicht heeft. Ook kan het zijn dat hij toch veel groter en zwaarder is dan wat je dacht op het internet. Een testrit zal heel snel bepalen of een step voor jou geschikt is.

Onderhoud

Net zoals je auto of je fiets heeft ook je e-step onderhoud nodig. Bij intensief gebruik zullen onderdelen van je e-step verslijten en moeten dan vervangen worden. Het is geruststellend te weten dat er specialisten aan je e-step kunnen werken die exact weten hoe elke e-step opgebouwd is. Zo blijf je supertevreden van je e-step en kan je altijd de baan op wanneer nodig. Supermarkten of niet-gespecialiseerde winkels die tijdelijk een goedkope e-step aanbieden, voorzien geen onderhoud en kunnen dus ook niet helpen wanneer er onderdelen stuk zijn. Zorg er dus voor dat je de mogelijkheid hebt om je step in de winkel van aankoop te kunnen laten onderhouden.

Dienst na verkoop

Kijk bij je aankoop zeker na of onderdelen van de step gemakkelijk beschikbaar zijn.

Bij intensief gebruik zal je sowieso op een bepaald moment onderdelen nodig hebben! Heel teleurstellend als je dan niet zo snel mogelijk geholpen kan worden. Hoe gespecialiseerder de winkel, hoe sneller je geholpen zal worden! Laat je adviseren door mensen die weten waarover ze spreken. Je koopt je auto toch ook niet in de supermarkt? Houd er rekening mee dat de e-step markt volledig nieuw is en veel importeurs aantrekt die je geen service kunnen aanbieden na verkoop.

 

Samengevat

Waar gaan wij op letten bij de aankoop van een nieuwe step?
- Het gewicht van de e-step
- Maximum draagbaar gewicht
- Bereik: spanning en stroom van de batterij
- Kracht van de motor
- Stabiliteit van de step
- Afstand van plank tot handvaten
- Comfort in relatie tot je noden
- Dienst na verkoop.